Samenwerken in de eerste 1000 dagen

Ondanks het wisselvallige weer was het gisteren een stralende dag ☀️

In de raadszaal van gemeente Venray was de “kick-on” van ‘Samenwerken in de eerste 1000 dagen’, een project van regio Noord-Limburg.

De afgelopen 2 jaar zijn (partners van) Gemeente Venlo, Gemeente Venray en Gemeente Gennep druk doende geweest met het uitrollen van het Centeringmodel van CenteringZorg – Samen weet je meer met een co-begeleider uit sociaal domein én met het scholen in, en het opzetten van netwerkstructuren rondom het jonge kind (IMH).

De bijeenkomst stond in het teken van de resultaten die inmiddels behaald zijn. De middag werd geopend door wethouder Martin Leenders. Arno Derikx tracteerde de genodigden vervolgens op een minicollege vol humor over ‘ ouderschap en gehechtheid.’ Hierna werden de behaalde resultaten van het onderzoek door GGD Limburg-Noord Carla Maessen naar Centeringplus en de scholing IMH gepresteerd. Via het prachtige filmpje https://lnkd.in/eFVNHwZU werd de zaal meegenomen in wat CenteringZorg inhoud en hoe betekenisvol het is.

Vervolgens was er ruimte om vragen te stellen aan een moeder die al twee zwangerschappen mee heeft gedaan aan Centering en de cobegeleiders van de Centeringgroep Verloskundigenpraktijk Venlo-Blerick, Daisy Gilissen en Ingrid Huys, cobegeleider van BIJ ONS, Carla Maessen, onderzoeker van de GGD, en Mariëlle Hagens van JGZ Venray. Het laatste onderdeel van de dag was een blik op de toekomst. Het projectleiderschap werd door Floor van Essen en Elsemiek Piepers overgedragen aan Loes Raemakers en Inge Tissen. De projecten worden, samen met Nu Niet Zwanger en Voorzorg, de komende 2 jaar uitgerold of verder neergezet in gemeenten van Noord en Midden Limburg????????????

Bregje Verdam heeft de middag prachtig in beeld gebracht. Aanwezigen, gemeenten en netwerkpartners ontvangen komende weken een uitgebreid verslag. Maar deze praatplaat willen we alvast delen.

#centeringzwangerschap #centeringouderschap #domeinoverstijgendsamenwerken #jongekind #kansrijkestart Kansrijke Start Noord- en Midden-Limburg #eerste1000dagen #IMH GGD Limburg-Noord

Vind je dit artikel leuk?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkedin
Delen op Pinterest

Wil je dit artikel delen?

Facebook
Twitter
Linkedin
Pinterest