Voor Elkaar

Onlangs heb ik een groep moeders geïnterviewd over het ouderschap voor het project ‘Voor Elkaar!’ in gemeente

Wij zijn enorm dankbaar voor de aanmeldingen die er spontaan zijn gekomen op de oproep van “BIJ ONS”!

Wat is er meer waardevol dan bij de doelgroep ophalen waar behoeftes liggen?….. Juist, niks!

Laten we eens beginnen met een aantal cijfers:

Wist je dat?

Ik ben een van de gelukkigen die het ouderschap mag ervaren. Het ouderschap is mooi, heel mooi!

Maar met de komst van 2 jongetjes, in 16 maanden tijd, stond ook ons leven behoorlijk op zijn kop. En met momenten, nog steeds!

Laten we met z’n allen minder streng zijn voor onszelf en de jonge gezinnen om ons heen, laten we gaan normaliseren, taboes doorbreken, en eerlijk zijn naar onszelf en onze omgeving. Is het erg als je het af en toe niet weet? Of wanneer je huilt zonder échte reden? Wanneer je ‘s avonds in bed ligt en je tegen jezelf moet zeggen dat je even niet de moeder bent geweest die je wil zijn die dag?

Mag je als ouder ook soms “nee” zeggen op een uitnodiging omdat je moe bent? Of omdat je agenda simpelweg even te vol zit?

Mag er gepraat worden over de relatie die veranderd is? Mogen we eerlijk zeggen dat we elkaar nu opnieuw moeten leren kennen? Mogen de verhoudingen even verstoord zijn en gunnen we onszelf en onze relatie de tijd en aandacht om dit er te “laten” zijn?

Wordt het ouderschap niet nóg mooier wanneer we eerlijk kunnen zijn?

Want naast de vele lachjes, het gevoel te hebben te smelten van liefde, de ontelbare knuffels en kusjes, de gezellig kletspraat aan tafel, het trots naast de lijn staan en alle andere mooie dingen aan het ouderschap mogen we het ook hebben over die mindere dagen of momenten die er zijn. #normaliseren #beschermjassen #bijonsvoorelkaar

Wij gaan achter de schermen aan de slag met deze en bij professionals afgenomen interviews, er gaan mooie dingen gebeuren!

Blijf ons volgen…

Warme groeten,

Jorien Gommans

#Kansrijkestart #GemeenteVenlo #VoorElkaar! #verbindendouderschap #goedisgoedgenoeg #ouderavondoverouders

Vind je dit artikel leuk?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkedin
Delen op Pinterest

Wil je dit artikel delen?

Facebook
Twitter
Linkedin
Pinterest