Relatie begeleiding voor ouders in gemeente Venlo

Ouders met relatieproblemen of die al in een moeizame scheiding zitten, kunnen in Venlo gratis relatietherapie krijgen. De gemeente vergoedt als enige Limburgse gemeente meerdere sessies met als voornaamste doel: voorkomen dat kinderen emotioneel in de problemen komen en psychische hulp nodig hebben.

Het zijn er veel. Kinderen die met jeugdhulp in aanraking komen terwijl er eigenlijk met hen niets aan de hand is. Ze zijn niet ziek, of mentaal uit balans. In 70, misschien wel 80, procent van de gevallen speelt er iets tussen hun ouders. En dat uiten kinderen door zich anders te gaan gedragen, met alle gevolgen van dien. En dat moet anders, zegt systeemtherapeut Kim Teeuwen van Bij ONS, een organisatie die vroegtijdig hulp biedt aan kinderen en gezinnen of netwerkpartners. „We moeten bij de bron beginnen om zo te voorkomen dat kinderen onnodig in de zorg of hulpverlening terechtkomen.”

Lees hier het volledige artikel https://www.limburger.nl/cnt/dmf20221012_96321342

Vind je dit artikel leuk?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkedin
Delen op Pinterest

Wil je dit artikel delen?

Facebook
Twitter
Linkedin
Pinterest