Centering zonder Ingrid

22-07-2022 Centering zonder Ingrid Huys

Waauw, ben nu alweer toe aan mijn volgend schrijven. Alleen vandaag hou ik het kort, ik ben namelijk gevloerd en kan dus niet aanwezig zijn bij de tweede Centering bijeenkomst met partner. En dat vind ik erg jammer. Niet getreurd, de bijeenkomsten doen we altijd met twee dus de verloskundige Judith Schrouff staat deze avond alleen aan het roer. Een van de onderwerpen is, wat als het anders loopt….Soms gaat een bevalling anders dan je/jullie hadden verwacht. Misschien is er extra bewaking voor de baby nodig, of moet de vacuüm pomp worden gebruikt of kan je baby niet via de natuurlijke weg geboren worden en wordt besloten tot een keizersnede. Toevallig is een van de dames net bevallen met een spoed keizersnede omdat ze een flinke zwangerschap vergiftiging ontwikkelde (HELP syndroom). De baby is prematuur geboren. En dit is anders dan verwacht. Zo zie je dat het doel van Centering niet alleen het geven van informatie/voorlichting is maar even zo belangrijk het proces met elkaar, de verbinding, herkenning en steun bieden.

Verschillende onderwerpen komen aan bod, pijnstilling, spanning/ontspanning, voor en nadelen. Er is ook deze avond veel plezier en samenwerking. Pauze met een drankje en vlaai. Na de pauze wordt het geboorteplan besproken middels een duidelijke power point presentatie die Judith heeft gemaakt.

Goed, voor deze zieke dame is het genoeg voor nu. Ik duik mijn bedje weer in. Over twee weken alweer de laatste bijeenkomst voor de bevalling. Na de geboorte van de baby’s volgt er nog 1 bijeenkomst.

En voor als het anders gaat,

Een wond is een plek waar licht je ziel binnenkomt (Rumi)

Vind je dit artikel leuk?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkedin
Delen op Pinterest

Wil je dit artikel delen?

Facebook
Twitter
Linkedin
Pinterest