Centeringscholing

Op 28 en 29 september hebben wij, samen met een groep hele enthousiaste verloskundigen uit Noord- en Midden-Limburg én medewerkers uit het sociaal domein, de Centeringscholing mogen volgen!

Met dank aan CenteringZorg – Samen weet je meer en hun trainers Marlies Rijnders, Wilma Helmantel en Anne Bedaux voor de fijne begeleiding en kennisoverdracht. 

Wij zijn trots op de poule trainers van BIJ ONS die zowel CenteringZwangerschap als CenteringOuderschap kunnen begeleiden!

Jorien, Debbie, Fenna, Ingrid, Angie, Lieke, Sanne En Janneke staan in de startblokken om nog meer Centeringgroepen te gaan begeleiden in Gemeente Venlo, maar óók te starten in Midden-Limburg.

Wij zijn verheugd te kunnen mededelen dat BIJ ONS, samen met de meer dan inspirerende verloskundigenpraktijk Bollebuik, Centering mag gaan opstarten in Gemeente Maasgouw en Gemeente Echt – Susteren. 

Op dit moment zijn we samen met Bollebuik alle voorbereidingen aan het treffen en we hebben er alle vertrouwen in dat Centering ook daar een succes zal worden. 

Uit onderzoek onder moeders in Gemeente Venlo blijkt dat 80% van de moeders zich mentaal onvoldoende voorbereid voelde op de komst van een kleintje. Centering helpt om ouders beter voor te bereiden. Het zorgt ervoor dat zij een steunend netwerk met andere moeders opbouwen en dat ze meer zelfvertrouwen hebben. Uit onderzoek van TNO blijkt dat de gezondheidsuitkomsten voor moeder en kind in en na de zwangerschap significant gunstiger zijn dan bij traditionele begeleiding. Centering leidt tot beter gezondheidsgedrag waardoor ook zorgkosten in de toekomst worden bespaard.  En deelnemers  zijn enthousiast over deze manier van begeleiding, alle extra aandacht en tijd die ze krijgen en het netwerk dat ze opbouwen met andere moeders.. 

win+win+win+win=win!

Vind je dit artikel leuk?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkedin
Delen op Pinterest

Wil je dit artikel delen?

Facebook
Twitter
Linkedin
Pinterest