CenteringZorg Bijeenkomst

Blog CenteringZorg bijeenkomst, door Ingrid Huys

Een heerlijke zonnige dag ☀️ voor deze volgende centering bijeenkomst met Verloskundigenpraktijk Venlo-Blerick Judith Schrouff

Zoals altijd trappen we af met de lichamelijke onderzoeken ???????? Vervolgens zitten we in de kring, WELKOM en hoe gaat het met ieder van ons? We starten met de vraag welke positieve ervaring je uit je eigen gezin/opvoeding van herkomst zou willen meenemen naar je eigen gezin/opvoeding. De reacties varieren van verantwoordelijkheid voelen voor je huisdieren tot samen eten, spelen en stoeien met je kinderen en veiligheid; dat alles bespreekbaar is.

Het volgende thema, huiselijk geweld mag ikzelf verzorgen. Ik ben er de afgelopen tijd best wel mee bezig geweest. Hoe maak ik dit thema niet te zwaar maar ook niet te licht? Ik begin met een gedicht over veiligheid/onveiligheid en de kwetsbaarheid van ons allemaal op alle leefgebieden als er een gebrek is aan veiligheid. Het is stil daarna, een mooie stilte. In tweetallen gaan we uit elkaar om op papier te zetten wat huiselijk geweld eigenlijk is. Van manipuleren, schreeuwen, fysiek geweld, negeren en zoveel meer. In deze bijeenkomst vertellen enkele groepsleden geweld te hebben gekend in enerzijds hun eigen jeugd en opvoeding als ook in een partnerrelatie. Ook iemand die een vriendin heeft die in een onveilige relatie zit. De sfeer is open, respectvol en begripvol. Hoé duidelijk dat gezinnen, kinderen en volwassenen liefde en begeleiding nodig hebben als er onveiligheid heerst. We vervolgen dit thema met adviezen, hoe om te gaan… als je iemand persoonlijk kent of als je persoonlijk getroffen wordt. Vervolgens praten we over de instanties die beschikbaar zijn voor de juiste hulp. En dan is er pauze, een drankje en heerlijk bananen brood met noten wat gemaakt is door een deelneemster. We bespreken samen met de deelneemsters nog het thema anticonceptie na de bevalling en gaan zo naar een einde toe.

Het was een bijzonder fijne bijeenkomst en op naar de volgende, mét partner.

#centeringzorg CenteringZorg – Samen weet je meer BIJ ONS Voor Elkaar! #kansrijkestart #samenwetenwemeer Kansrijke Start Noord- en Midden-Limburg #voorelkaar

Vind je dit artikel leuk?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkedin
Delen op Pinterest

Wil je dit artikel delen?

Facebook
Twitter
Linkedin
Pinterest