Centering Pregnancy

Centering Pregnancy met Ingrid Huys

#voorelkaar

‘Mijn eerste ochtend als co-begeleider bij een centeringgroep. Langzaam druppelen de zwangere dames binnen. Ik begeleid de bloeddrukmetingen terwijl verloskundige Judith Schrouff het lichamelijk onderzoek doet. Na de medische controles nemen we plaats in een kring. De sfeer is gezellig en ontspannen. Er is aandacht voor ieders welbevinden. We doen een oefening met kaarten waarbij we lichamelijke ongemakken gedurende de zwangerschap raden. Daarna volgt in de kring de ervaringen en adviezen. Alles komt aan bod en zo leren we ván en mét elkaar.

Pauze met een gezonde snack. We vervolgen deze ochtend met de doelen die we hebben gesteld. Het is erg leuk dat deze variëren van gezonder eten, tot meer tijd en rust nemen voor jezelf en hoe doe je dat dan? Ik sluit af met het thema praten met je ongeboren kindje tot verhaaltjes voorlezen aan je kind. Ik eindig met een verhaal. Het was een zinvolle gezellige ochtend.’

Meer weten over #CenteringPregnancy in Gemeente Venlo? Neem contact op met Jorien Gommans via j.gommans@bijonsvoorelkaar.nl Verloskundigenpraktijk Venlo-Blerick Verloskundig Centrum Astrea Verloskundigenpraktijk Reuver, Tegelen & Venlo CenteringZorg – Samen weet je meer BIJ ONS #voorelkaar!

Vind je dit artikel leuk?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkedin
Delen op Pinterest

Wil je dit artikel delen?

Facebook
Twitter
Linkedin
Pinterest