Centering Ouderschap

Vrijdag 27 mei, de derde bijeenkomst voor de centeringgroep. Met nog wat slaap in de ogen komt iedereen langzaam binnen. We beginnen, zoals altijd, met de medische controles. Dan volgt de “officiële” opening van de ochtend. Ik vraag iedere deelneemster met 1 woord aan te geven hoe ze zich voelt. Dit varieert van goed, tot moe, pijn en opgetogen. Ik vertel dat ik graag iets wil meegeven; namelijk het feit dat er veel aan het veranderen is en verandering gaat meestal gepaard met onwennigheid, soms met zorgen en spanning. Wat belangrijk is, is dat er geen fout bestaat, alles is goed, ben vooral lief en mild voor jezelf.

De verloskundige vervolgd met het thema van deze ochtend, borstvoeding en alles wat daar bij hoort. Het begint met de vraag of je gaat kiezen voor borstvoeding of flesvoeding. We bespreken dit aan de hand van vragen die we op papier hebben gezet. Het wordt al snel duidelijk dat er heel veel vragen zijn en twijfels en onzekerheden. De verbinding met elkaar is mooi, respectvol en open.

Er volgt een korte pauze met een drankje en zelfgemaakt gezond hapje. Vervolgens gaan we verder met concrete plaatjes over hoe alles rondom borst en flesvoeding eruit ziet. Kolf apparaten, verschillende vormen van flesjes, medicatie, Bh’s en noem het maar op. Ook hier veel vragen. Ervaringen worden gedeeld en er wordt ook nog heel wat gelachen. Afsluiten doen we deze keer met een geleide meditatie en het belang van goed kunnen ontspannen.

Het was een fijne bijeenkomst en ik verheug me nu alweer op de volgende keer.

Ingrid

Meer weten over #CenteringZwangerschap Gemeente Venlo? Of heb je interesse in onze #CenteringOuderschap bijeenkomsten voor ouders van kinderen van 0-4 jaar? Neem contact op met Jorien Gommans via j.gommans@liekeaar.nl

Vind je dit artikel leuk?

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkedin
Delen op Pinterest

Wil je dit artikel delen?

Facebook
Twitter
Linkedin
Pinterest